SMART SPP programVissza

SMART SPP Program és Útmutató

 

A zöld közbeszerzési eljárások elterjedésének egyik legnagyobb akadálya az információhiány. Az ajánlatkérők gyakran nem is tudják, hogy a beszerzési igényeik vonatkozásában vannak-e olyan megoldások, amelyek kapcsán érvényesíthetőek környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontok, és különösen nem állnak rendelkezésre olyan adatok, hogy ezek a szempontok vajon nem eredményeik-e a közbeszerzési eljárásokon beérkező árajánlatok drágulását? Sajnos még most is általános az a tévhit, hogy ha egy közbeszerzés környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontokat tartalmaz, akkor az egyben azt is jelenti, hogy többe kerül. Ez azonban nem feltétlenül igaz, az ajánlatkérőknek a kellő információk birtokában lehetőségük van olyan – a közbeszerzési törvény által lehetővé tett – jogtechnikai megoldások alkalmazására, amelyek amellett, hogy érvényesítik a zöld szempontokat, nem eredményezik a beszerzési ár drágulását.

 

Az MKI több olyan zöld közbeszerzési eljárás lebonyolítását végezte, amelyek során, a körültekintő tervezésnek hála, a környezetvédelmi szempontból előnyös megoldás egyúttal nem járt többletköltséggel. Az MKI egyik küldetése, hogy a környezetvédelmi szempontokat alkalmazó közbeszerzési eljárások minél szélesebb körben elterjedjenek. Minderre figyelemmel az MKI vállalta, hogy ingyenesen és magyarul elérhetővé teszi az ún. SMART SPP Programot, amely kizárólag honlapunkon érhető el.

 

A SMART SPP Program hasznos segítség abban, hogy az ajánlatkérő össze tudja vetni az egyes beszerzések vonatkozásában a különböző lehetőségek hosszú távú előnyeit és hátrányait, így meghatározva a maga számára a legelőnyösebb beszerzés paramétereit.

 

A program használatához az Útmutató, valamint a SMART SPP magyarul az alábbi linkekről letölthető!

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a SMART SPP Program és az Útmutató magyar nyelvű változatának minden joga a Magyar Közbeszerzési Intézetet illetik.

keresés

REGISZTRÁCIÓ, HÍRLEVÉL

 

Oldalainkon számos funkció és tartalom csak regisztrált felhasználóink számára érhető el.

REGISZTRÁLJON Ön is vagy IRATKOZZON FEL rendszeres HÍRLEVELÜNKRE!

 

Regisztrált partnereink, IDE KATTINTVA tudnak BELÉPNI.

 

Elfelejtette JELSZAVÁT?

SMART SPP programA zöld közbeszerzési eljárások elterjedésének egyik legnagyobb akadálya az információhiány, amin tudunk segíteni.

A RÉSZLETEKET ITT TALÁLJA

Közbeszerzések lebonyolítása

©Copyright ABL Consulting és MKI. A www.kozbeszerzesiintezet.hu fejlécében látható fotó a Horvát Idegenforgalmi Közösség szíves engedélyével került felhasználásra, és a horvátországi Porer világítótornyot ábrázolja.